Getfoten 2013

September 2013

Inbjudna av SSKF ställde tre Nordiska Kryssare upp i Getfotsregattan, som seglas från Getfoten söder om Vaxholm med målgång vid Blockhusudden. Alltid dagen innan Segelbåtens Dag vid Wasahamnen.

IMG_0063Det är inte ofta man ser så mycket mahogny vid en och samma brygga som vid kvällen innan regattan. Här bl.a. femtiofemman S-45 L´Aiglon II till höger.

IMG_2341Tre Nordiska kryssare på rad. Systrarna S13 Intarsia och S9 Blåsut gillar att ligga bredvid varandra. Längst till höger S35 Maria. Stämningen är sammanbiten inför start, besättningarna förbereder sig för att ge allt.

IMG_2345Blåsut lämnade såklart startfältet akter om sig. Exakt hur det gick till är lite oklart eftersom det blåste ungefär 0 sekundmeter…

IMG_0065Efter en låång förmiddag i princip utan vind närmar jag mig till slut waypoint 1. Ingen idé att ta ut svängarna här inte.

IMG_0066Jag ska ta mig runt det här märket (waypoint 3) om det så är det sista jag gör! (Det blir också det sista jag gör i regattan, innan fladdret åker ner och motorn på).

IMG_0067

Här är ett utmärkt exempel på skillnaden mellan teori (svart linje) och praktik (gul linje). Den allra värsta avkroken mellan 2 och 3 är jag som är nere i ruffen och lagar svampomelett. All heder åt Seth Holstensson i S35 Maria som tog sig hela vägen över mållinjen. Tack till Skärgårdskryssarförbundet för att vi fick vara med!