Gin, tonic och en stor jävla genua

Sent i juli 2014

Det här är en bild från vad som lätt är min varmaste segeldag – någonsin.

IMG_3359Dagen efter startade jag vid sjutiden i vad som kändes som medelhavsvärme, från söder om Möja och seglade mot Sandhamn. Tänkte slinka in och käka lite lunch på Värdshuset. Inte en chans – det var kö för att ens kunna lägga till vid bryggan. Efter att ha seglat norrut över Kanan var jag så varm att jag var tvungen att ankra och ta ett dopp, och sen söka lite skugga nere i ruffen för att inte riskera solsting.

IMG_3366Det här geniet mönstrade på och hade inte bara tagit på sig sin allra damigaste hatt – han hade även med sig iskall gin & tonic i termos!

IMG_3368Hittade en gammal genua som jag trodde var gammalt skräp, men som passade perfekt på förstaget. Underliket var så långt att man fick skota den direkt på winchen! Den visade sig vara sydd till båten, men det måste varit länge sedan den användes eftersom det inte ens finns några vettiga skotpunkter.

IMG_1976Jasper har precis godkänt kvällens tilläggningsplats. Det extremt låga vattnet blottlägger en stor klipphäll med en djup avsats där det går att komma in med fören.

IMG_1977Här syns badstegen i mahogny som mycket väl kan vara en del av originalutrustningen – den är i alla fall är riktigt gammal. Fyra trappsteg och en repögla längst ner. Fästes med låkrokar i vantskruvarna. Passar bara på babordssidan.

IMG_3383Det här kan nog vara sommarens somrigaste bild.

IMG_3391Lill-focken får också jobba lite.